​Η κυβέρνηση θα αγωνιστεί σκληρά για το ασφαλιστικό και το παράλληλο πρόγραμμα θα γίνει πράξη, δηλώνει ο Πάνος Σκουρλέτης που χαρακτηρίζει τα σενάρια περί οικουμενικής ως δημιούργημα όσων θέλουν να κρατήσουν σε ομηρία την κυβέρνηση, ενώ θεωρεί πολιτικά επιζήμια την επιμονή της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη επί του θέματος.

Η κυβέρνηση θα αγωνιστεί σκληρά για το ασφαλιστικό και «το παράλληλο πρόγραμμα θα γίνει πράξη», επισημάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Εν��ργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τονίζοντας ότι στην παρούσα κατάσταση αναγκαία είναι «η συναίνεση της κοινωνίας», και σε καμία περίπτωση η διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο υπουργός αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής τα χαρακτηρίζει «δημιούργημα εκείνων των κύκλων που θα θέλανε να διαμορφώσουν συνθήκες ομηρίας για την κυβέρνηση», ενώ θεωρεί ��ολιτικά επιζήμια την επιμονή της Ένωσης Κεντρώων επί του θέματος.

Για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πιθανότητα κάποιας «ψυχρότητας» λόγω της καταψήφισης του συμφώνου συμβίωσης και τις εισηγούμενες από τον Πάνο Καμμένο αλλαγές στο Στρατό, ο κ Σκουρλέτης δηλώνει ότι «η σχέση έχει δοκιμαστεί» και πάντα «επιτυγχάνεται η αναγκαία συνεννόηση».

Για το ασφαλιστικό ανακοινώνει την επιδίωξη της κυβέρνησης «να μην παραδώσει τα όπλα» αλλά να διαμορφώσει συμμαχίες στο Εξωτερικό που «θα αποτρέψουν τη μείωση των κύριων συντάξεων».