​Την πεποίθηση ότι όποιος κερδίσει τις εκλογές της ΝΔ θα κερδίσει και τις επόμενες εθνικές εκλ��γές εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα παράσχει συναίνεση στον Α. Τσίπρα.

Όπως είπε, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι υπό την ηγεσία του «η ΝΔ θα συνεχίσει να αναδεικνύει ότι προτεραιότητα είναι η ταχεία και αποφασιστική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων».

Σημείωσε ακόμα πως θεωρεί τον Α. Τσίπρα ακατάλληλο να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται στο πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς, όπως υποστηρίζει, «έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία του, την πολιτική του ατζέντα και τις δεσμεύσεις του» και εκτίμησε ότι Εκτιμά ότι εάν έρθει σε συμφωνία με του εταίρους για το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, θα αποτύχει στα ζητήματα της Παιδείας και της Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στην αντιπολιτευτική τακτική που κυριάρχησε πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η αντιπολίτευση μας θα είναι σκληρή και σε καμιά περίπτωση συναινετική».

«Το προβάδισμα της ΝΔ θα καταγραφεί δημοκοπικά με την ανάδειξη του νέου προέδρου, ο οποίος θα νικήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν», είπε.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί δόκιμη μια εξεταστική επιτροπή για το κλείσιμο των τραπεζών τον περασμένο Ιούνιο, είπε ότι ήδη έχει εξαγγείλει μια εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση όσων διαχειρίστηκαν την οικονομία από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

Τέλος τόνισε ότι σε περίπτωση που κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές, θα κάνει άνοιγμα στο Κέντρο, χωρίς να τον απασχολεί το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τα δεξιά.