​Στο αρχείο κατέληξε η μηνυτήρια αναφορά του τέως υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τέως βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, κατά δύο εισαγγελέων για την υπόθεση της “δωροδοκίας” του, σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στα τέλη του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε βουλευτής υποστήριζε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 του προσφέρθηκαν 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμός για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2-3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να συμβάλει με την ψήφο του στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Πάυλος Χαϊκάλης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος δύο εισαγγελέων οι οποίοι, τον Δεκέμβριο του 2014, είχαν αρχειοθετήσει τις καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας του. Ο τέως υφυπουργός κατηγορούσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο για κατάχρηση εξουσίας, με το αιτιολογικό ότι οι καταγγελίες του αρχειοθετήθηκαν “ χωρίς να ερευνηθούν σε βάθος”.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Εμμ. Ρασιδάκης που εξέτασε ωστόσο την αναφορά του την έκρινε αβάσιμη.