Την ανάγκη αλλά και το καθήκον να ενδυναμωθούν οι αγώνες και οι προσπάθειες για ειρήνη, αλληλεγγύη και ταχεία υπέρβαση της κρίσης με κοινωνική δικαιοσύνη, τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικόλαος Βούτσης.

«Τη χρονιά που πέρασε, ο λαός μας τρεις φορές κλήθηκε κι έδωσε τις κατευθύνσεις με βάση τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι στη Βουλή, όπως επίσης και η Κυβέρνηση και όλοι μας, να πορευθούμε μέσα στον καινούργιο χρόνο έτσι ώστε να υπάρξει μια ταχεία υπέρβαση της κρίσης, με κοινωνική δικαιοσύνη, με το να ανοίξουν δουλειές, που είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα, να μη φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό και να μείνουν όρθιοι οι συνταξιούχοι. Όπως, επίσης, την καινούργια χρονιά θα δυναμώσει σε όλη την Ευρώπη ο αγώνας και του λαού μας και άλλων λαών, για να ηττηθούν οι πολιτικές της λιτότητας, να υπάρξει μια επανεκκίνηση για μια αλληλέγγυα, δημοκρατική και με κοινωνικές συγκλίσεις Ευρωπαϊκή Ένωση, μακριά και διαφορετικά από αυτό που είναι σήμερα» τονίζει ο κ. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται επίσης στην αντιμετώπιση των αιτίων του προσφυγικού προβλήματος, καθώς και στη διαμόρφωση νέων κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών στην Ευρώπη, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της δημοκρατίας και της ανάπτυξης κοινωνικών συγκλίσεων.

«Ταυτόχρονα θα πρέπει να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας για τους πρόσφυγες, να αναδειχθεί το προσφυγικό ζή��ημα σε όλες του τις διαστάσεις και κυρίως να αναδειχθεί το βάθος του. Ο αγώνας σήμερα για την ειρήνη και την αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο περνάει μέσα από την ήττα όσων υποδαυλίζουν και όσων συμμετέχουν σε πολέμους, σε εμφύλιες διαμάχες, σε θρησκευτικές φονταμενταλιστικές εκρήξεις βίας, γενικώς σε όσους υπηρετούν τη βία» επισημαίνει ο κ. Βούτσης.