​Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων και την Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού άκουσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος.

2437932.jpg

«Η χρονιά που έρχεται είναι μία χρονιά ανάκαμψης, μία χρονιά που θα μας δώσει τη δυνατότητα να επανορθώσουμε τα λάθη, τα οποία έγιναν στο παρελθόν και να κλείσουμε τις πληγές. Προτεραιότητα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη νέα χρονιά είναι η βελτίωση ακόμη περισσότερο των συνθηκών των Ελλήνων στρατευσίμων και των μονίμων στελεχών», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Όσον αναφορά στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «οι μονάδες της παραμεθορίου, ο Έβρος, τα νησιά, οι μάχιμες μονάδες, στελεχώνονται άμεσα από το σύνολο των οπλιτών που κατατάσσονται και με ένα δίκαιο τρόπο μεταθέσεων υπηρετούν όλη τη θητεία τους, χωρίς διακρίσεις».

2437935.jpg

«Το 2016 θα τιμήσουμε ιδιαίτερα τους ήρωές μας, που έπεσαν εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης, και θα αποτελέσει αφορμή για τον εορτασμό, σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, της τίμησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Οι λαοί οι οποίοι ξεχνούν, είναι λαοί οι οποίοι πεθαίνουν και ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά, ούτε πεθαίνει», είπε ο κ. Καμμένος και κατέληξε:

2437927.jpg

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απάντησαν σε κάθε πρόκληση, σε κάθε απειλή, κάθε μέρα, στη στεριά, στον αέρα, στη θάλασσα. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά την τεράστια συρρίκνωση των οικονομικών τους, διατηρούν σε υψηλό επίπεδο το ηθικό που είναι η εγγύηση για τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».