​Τη φιλία του με τον Α. Φλαμπουράρη υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, στην πρωινή εκπομπή του Mega, τονίζοντας ότι τον γνωρίζει πολλά χρόνια.

«Ο Φλαμπουράρης είναι 35 χρόνια φίλος μου. Αν βλεπόμαστε στον διάδρομο φιλιόμαστε και μιλάμε 20 λεπτά. Δεν μιλάμε "γεια σου Αλέκο" και έφυγε… Έχουμε πολλές παλιές ιστορίες», είπε.

Μάλιστα αποκάλυψε πως όταν συζητάει μαζί του την ιδέα της οικουμενικής κυβέρνησης, εκείνος δεν την απορρίπτει.

«Ο Τσίπρας θέλει την οικουμενική, όπως και ο Φλαμπουράρης όταν μιλάω μαζί του, όταν μιλάω για οικουμενική δεν μου λέει λάθος. Ακούει. Αυτή τη στιγμή είναι με αυτή την κυβέρνηση και αφού είναι μέλος της κυβέρνησης υποτίθεται ότι στηρίζει την άποψη να μείνει ο Τσίπρας ως έχει, ή έστω ενισχυόμενος κατάτι. Αυτή την άποψη στηρίζει επίσημα ο Φλαμπουράρης. Όταν όμως του λες ότι θέλουμε πολιτική σταθερότητα, ότι θέλουμε προς τα έξω η εικόνα της χώρας να εμπλουτιστεί και να ενισχυθεί και τα λοιπά δεν σου λέει όχι είναι στραβό αυτό. Απλά λέει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν ήταν καλή. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν ήταν καλή γιατί βάλανε Πάγκαλο, Άδωνι, Βορίδη. Δεν ήταν κυβέρνηση τεχνοκρατών αυτή, είχε έναν τεχνοκράτη επικεφαλής αλλά οι άλλοι ήταν πολιτικάντηδες», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε μάλιστα ότι το γεγονός ότι ο ίδιος θέλει μια κυβέρνηση τεχνοκρατών είναι αυτό που έχει εξαγριώσει κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γι' αυτό οι θερμοκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται εναντίον μου γιατί σου λέει αυτός πάει να μας αφαιρέσει τις καρέκλες. Δεν κοιτάνε τη χώρα, κοιτάνε την καρέκλα. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει ��ς βαρίδια να τους παραμερίσει, αν δεν το κάνει θα τον πάρουν μαζί του στον πάτο της θάλασσας», τόνισε.

Σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ο Β. Λεβέντης τη χαρακτήρισε «αδιανόητη».

«Μέχρι τώρα λέγανε θα θυσιάσουμε μόνο τις επικουρικές, τώρα επειδή είδαν ότι ο κόσμος μπορεί να μην ψηφίσει, καμιά δεκαριά βουλευτές είναι πάλι, το γυρίζουν και λένε θα βρούμε άλλα ισοδύναμα, δεν θα πειράξουμε καθόλου τις συντάξεις. Το θεωρώ τρέλα γιατί έχουν υπογράψει ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Αυτό σημαίνει πως ό,τι αντοχές έχει το ΤΕΒΕ αυτές θα πληρώνει. Δεν θα μπορεί το κράτος να βάζει πλάτες όπως έβαζε μέχρι τώρα. Άρα εδώ απατεωνίζουν σε βάρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτήθηκε.

Τέλος σχετικά με το φλερτ του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεβέντης είπε:

«Ούτε έχω ζητήσει από κανέναν τίποτα. Δεν έχω ζητήσει να μπω σε κυβέρνηση αλλά να φτιάξουν μια κυβέρνηση καλύτερη, πιο σοβαρή».