​Σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας βρήκε την ευκαιρία να πει δυο κουβέντες για το κρίσιμο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού και τα δύσκολα που περιμένουν την κυβέρνηση με το που θα μπει η νέα χρονιά.

Όπως είπε, η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την πρώτη αξιολόγηση, αν και τόνισε ότι ο Φεβρουάριος θα είναι εξαιρετικά κρίσιμος μήνας για τη χώρα.

Μάλιστα έδωσε και το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι θα δοθεί μάχη για τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ασφαλιστικό που πρέπει να περάσει στις αρχές του μήνα, προειδοποίησε ότι αν δεν πραγματοποιηθεί η μεταρρύθμιση, τότε σε πέντε χρόνια το κράτος δεν θα μπορεί να καταβάλλει τις συντάξεις.

Ειδικά για τις επικουρικές, είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να καλύψει το σύνολο των συντάξεων και να επικρατήσουν κριτήρια δικαιοσύνης.

Ο Α. Τσίπρας σημείωσε ακόμα ότι η Ελλάδα ήταν πρώτη σε απορροφητικότητα για το ΕΣΠΑ, αντλώντας 5 δισ. τους τελευταίους τρεις μήνες και 2 δισ. για τους αγρότες, προσθέτοντας ότι «το 2015 έκλεισε με καλά νέα για την κυβέρνηση».

Τέλος αναφέρθηκε και στις ΠΝΠ, υπογραμμίζοντας ότι θα σταματήσουν και ότι η τελευταία για το παράλληλο πρόγραμμα κατατέθηκε χθες. «Από εδώ και πέρα θα έρχονται με τη μορφή νομοσχεδίων», είπε.