Μια συγκλονιστική μαρτυρία έκανε μία κοπέλα 21 ετών από το Ιράκ ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Η κοπέλα έζησε τον εφιάλτη ως αιχμάλωτη στα χέρια των τζιχαντιστών. Πουλήθηκε ως σκλάβα σε άντρες του Ισλαμικού κράτους αλλά κατάφερε να το σκάσει χωρίς ωστόσο να μπορούν να σβήσουν από τη μνήμη της οι τραγικές στιγμές που έζησε παίζοντας κορώνα γράμματα την ίδια της τη ζωή.

«Πήρανε τα αδέρφια μου, σκοτώσανε τους συναδέλφους μου, τους συναγωνιστές μου και με κρατούσαν αιχμάλωτη. Πέρασε ένας χρόνος από τότε» ανέφερε στη συγκλονιστική της εξομολόγηση.

Η περιγραφή της κοπέλας από το Ιράκ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που τ��ν υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο είναι ανατριχιαστική για τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους.
«Κάθε μέρα μας πωλούσαν σε άνδρες του Ντας είτε της Συρίας είτε του Ιράκ. Εγώ δεν έμεινα πολύ καιρό , έμεινα 3 μήνες αλλά με πήρανε πάνω από δώδεκα αγωνιστές ή πολεμιστές αντάρτες...» ανέφερε, για να της απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Είστε ένα σύμβολο γενναίας υπεράσπισης της αξίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου».

Η νεαρή εξήγησε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3.400 άτομα τα οποία κρατούνται και είναι Σύροι ή Ιρακινοί, ενώ το 40% των περιοχών που κατοικούν είναι ακόμα υποδουλωμένο και όσα απελευθερώθηκαν είναι πλήρως κατεστραμμένα και για αυτό ζήτησε από τ��ν κ. Παυλόπουλο να μεταφέρει τη φωνή της στην ΕΕ για να επιστρέψει η ειρήνη.

«Οι στυγνοί εγκληματίες του Ντας μέσα από τη γενοκτονία των Γεζίντι είναι για εμάς εχθροί της Δημοκρατία και του Πολιτισμού. Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός θα είναι εδώ, παρόντες» τη διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


​​