Λέτε το πολιτικό φλερτ Τσίπρα-Λεβέντη πίσω από την πλάτη του Πάνου Καμμένου να καταλήξει και σε ...γάμο, όπως εύστοχα υπονοεί το σκίτσο του Δημήτρη Χατζόπουλου στην Καθημερινή;

kathimerini xantzopoulos b 3012.jpg

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πάντως ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη ότι δεν θέλει υπουργεία αλλά κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με πρωθυπουργό είτε τον Αλέξη Τσίπρα είτε άλλον.

«Να δίνω ψήφο μόνο. Είναι πρότασή μου δεν μπορώ να μείνω απέξω. Θα ψηφίζω» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι για τον ίδιο λόγο θα προτιμούσε να εκλεγεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόεδρος της ΝΔ. «Είναι σώφρων άνθρωπος, στην οικουμενική θα μπορούσε να βοηθήσει καλύτερα» υποστήριξε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ωστόσο στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά τονίζει ότι νέους φόρος και περικοπές δεν πρόκειται να δεχθεί η ΝΔ επικρίνοντας σαφώς την κυβερνητική πολιτική, ενώ ο αντίπαλός του στην κούρσα διαδοχής Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ.

Για φλερτ ΣΥΡΙΖΑ-Ένωσης Κεντρώων μίλησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Η πρόταση του Βασίλης Λεβέντη βγάζει έξω από το κάδρο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι βουλευτής του Ποταμιού του ζήτησε να ρίξουν την κυβέρνηση στη ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, προκαλώντας την αντίδραση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.
​​