​Μια αποκάλυψη βόμβα έκανε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», λέγοντας ότι δύο μέρες πριν ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης στη Βουλή, βουλευτής του Ποταμιού, προσέγγισε τον γιο του και βουλευτή του κόμματός του και του πρότεινε να ρίξουν την κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

«Δύο – τρεις ημέρες πριν ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσ��ς ήρθε στη Βουλή ένας βουλευτής του Ποταμιού, πλησίασε τον γιο μου που είναι κι αυτός βουλευτής και του λέει: “θέλω να σας πω” -εγώ ήμουν δύο μέτρα πιο πίσω- “ότι είναι ευκαιρία να ρίξουμε την κυβέρνηση”. “Αφού ο Καμμένος δεν ψηφίζει το Σύμφωνο Συμβίωσης, εμείς με το ΠΑΣΟΚ τα έχουμε βρει να μην ψηφίσουμε κι αν συμφωνήσει κι ο πρόεδρος”, εννοούσε εμένα “να ρίξουμε την κυβέρνηση”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε:

«Αν δεν ψήφιζα ούτε εγώ, η κυβέρνηση δεν θα είχε τη δεδηλωμένη στο θέμα της συμβίωσης. […] Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ να ξέρετε, ακόμη κι οικουμενική να γίνει, αμφιβάλλω αν θα συμμετάσχουν γιατί έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι όποιος ακουμπάει μια κυβέρνηση τώρα που παίρνει και δυσ��ρεστα μέτρα, χάνει ψήφους κι έχουν έχθρα πρωτοφανή προς τον ΣΥΡΙΖΑ κι ανεξήγητη, αν κι εγώ την εξηγώ πως επειδή έχασαν ψήφους τον Σεπτέμβριο, επειδή μέχρι τότε ψήφιζαν μνημόνια, έχουν αποφασίσει τώρα να κάνουν τους αντιμνημονιακούς».