Για τη μητέρα των μαχών που είναι η διαπραγμάτευση και η ψήφιση του ασφαλιστ��κού ετοιμάζεται η κυβέρνηση.

Η "καυτή πατάτα" του ασφαλιστικού, αναμένεται να δοκιμάσει τις κυβερνητικές αντοχές, πάρα τις διαβεβαιώσεις του Μεγάρου Μαξίμου ότι στην κρίσιμη ψηφοφορία δεν θα υπάρχουν διαρροές.

Ωστόσο το ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη στράτευση των γυναικών και τη δημιουργία στρατιωτικών λυκείων, τροφοδότησε νέα σενάρια για διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Οι ΑΝΕΛ επιχειρούν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, διά της εκπροσώπου τους, η οποία διευκρίνισε πως ο κ. Καμμένος δεν έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση αλλά πρόκειται για κάποιες πρώτες σκέψεις.

Τη ΝΔ με Μεϊμαράκη σε κυβέρνηση συνεργασίας θέλει ο Λεβέντης

Τα σενάρια διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας συντηρεί και το επίμονο φλερτ κυβερνητικών στελεχών με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση με την προϋπόθεση όμως να μετέχει και η ΝΔ.

Μάλιστα προκάλεσε αίσθηση το ότι εξέφρασε την προτίμηση του στον Βαγγέλη Μειμαρακη, γιατί όπως εξήγησε ο Κώστας Καραμανλής που τον στηρίζει και διατηρεί ταυτόχρονα δίαυλο επικοινωνίας με τον Πάνο Καμμένο, ευνοεί μια κυβέρνηση συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχει και η ΝΔ. Σε αυτή την περίπτωση διευκρίνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

«Αστειότητες» χαρακτηρίζουν από την πλευρά τους οι ΑΝΕΛ τα λεγόμενα του κ. Λεβέντη

​​​