Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής με αντικείμενο το ασφαλιστικό, ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και της σύνταξης του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Στο σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο συμμετείχε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, η αναπληρωτής υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ρ. Αντωνοπούλου, ο υφυπουργός για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αν. Πετρόπουλος), η ηγεσία του υπουργείου Υγείας (υπουργός Αν. Ξάνθος, αναπληρωτής υπουργός Π. Πολάκης), ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Μπαλτάς.

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί πάντως αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

«Προχωράμε στην υλοποίηση του πλάνου μας» υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές πάντως υποστήριξαν μετά τη συνεδρίαση ότι «συνθήκες για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν διότι απλώς δεν υπάρχει διαπραγμάτευση» καθώς η τρόικα κάνει διακοπές.

Πρόσθεσαν επίσης ότι η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση των πλάνων της, τα οποία θα ενεργοποιηθούν με την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι βασική μέριμνα είναι η εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων ώστε να μην κοπούν οι κύριες συντάξεις, αν και συγκεκριμένα στοιχεία θα υπάρξουν όταν τεθούν αυτά τα θέματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.


Δραγασάκης: Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΚΟΙΠ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, υπό την προεδρία του οποίου συνεδρίασε το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. σήμερα, αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της συνεδρίασης αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού για το πρώτο εξάμηνο του 2016 και προγραμματίστηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεσή του.

«Κεντρικός στόχος του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. για την επόμενη περίοδο είναι να τεθούν οι βάσεις για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι επιμέρους πολιτικές που έχουν αποφασιστεί και υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. στα πεδία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Καταπολέμησης της Ανθρωπιστικής Κρίσης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Οικονομίας, της Υγείας και της Πρόνοιας, της Παιδείας και του Πολιτισμού, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική για την ανταπόκριση στις πιεστικές κοινωνικές ανάγκες στις σημερινές συνθήκες».

​​​