​Μια ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει επιχειρεί ο Κώστας Αγγελάκης, σε άρθρο του στο newpost, κάνοντας κι έναν απολογισμό για το 2015.

«Για να γίνει ένας σωστός πολιτικός απολογισμός για τo έτος 2015 μάλλον πρέπει να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο. Θα έλεγα ότι ο μαγικός αριθμός για το 2015 είναι το 3.

Τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, τρίτο μνημόνιο και τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όλα σε μία χρονιά που οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και η απογοήτευση περισσή. Οι τρεις εκλογικές αναμετρήσεις είχαν επίσης 3 κοινά σημεία. Και οι τρείς προκλήθηκαν εκβιαστικά από τον ίδιο άνθρωπο, οι υποσχέσεις τού ιδίου ανθρώπου καταπατήθηκαν την επόμενη μέρα, και οδήγησαν τη χώρα σε χειρότερα μονοπάτια, επίσης από την επόμενη μέρα.

Αναμφισβήτητα, το 2015, ήταν μία τραγική χρονιά. Πολλά ψέματα τελείωσαν άδοξα και πολλές αλήθειες επιβεβαιώθηκαν και βέβαια, ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, δεν θέλει να ξέρει τίποτα για όλα αυτά», αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Αγγελάκης.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «με ένα πολιτικό σύστημα που, κατά πλειοψηφία απαξιώνει πλήρως τον πολιτικό λόγο, που απαξιώνει πλήρως τις διαδικασίες των εταίρων και που με κάθε ευκαιρία αναδεικνύει την κακομαθημένη πλευρά του εαυτού μας περίτρανα σε όλο τον πλανήτη, πορευτήκαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015» και καταλήγει:

«Ας ελπίσουμε ότι αυτή η χρονιά δεν θα επαναληφθεί και ότι η κοινωνία μας, έστω και καθυστερημένα, θα απομονώσει τους παραπλανητές της βάζοντάς τους στο ντουλάπι της ιστορίας και περιμένοντας τους ιστορικούς του μέλλοντος για να τους καταδικάσουν, μιας και η ίδια δεν έχει τα κότσια να το κάνει».