​Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι το σύγχρονο Γεφύρι της Άρτας, αλλά από ότι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να χτίσουν σε κανένα σταθμό τη γυναίκα του πρωτομάστορα, μιας και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χ. Σπίρτζης μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του 2016 θα ξεκινήσουν οι εργασίες στη βασική γραμμή Ν. Σ. Σταθμός – Ν. Ελβετία.

«Προβλέπουμε την άμεση έναρξη των εργασιών στο βασικό έργο, στην κύρια γραμμή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2016 και μέχρι την 1η Φεβρουαρίου την πλήρη επανεκκίνηση του έργου», είπε ο κ. Σπίρτζης, στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα.

Επίσης ο κ. Σπίρτζης, ανακοίνωσε ότι η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017 και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Σημείωσε τέλος ότι η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας που έχουν αναλάβει την κατασκευή του μετρό ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ότι «η επανεκκίνηση των εργασιών θα δώσει οριστική λύση σε ένα έργο που είχε μετατραπεί σε “γόρδιο δεσμό” για τους Θεσσαλονικείς».