Μειώθηκε και άλλο ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο, τον τελευταίο χρόνο, αυξήθηκαν όμως όσοι απασχολούνται στην Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ενώ αυξήθηκαν επίσης οι εργαζόμενοι στα πολιτικά γραφεία και τη Βουλή!

Συγκεκριμένα, οι μισθοδοτούμενοι από την ενιαία αρχή πληρωμών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους -σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του Star - έχουν μειωθεί, τον τελευταίο χρόνο, κατά περίπου 12.000, αλλά οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, το ίδιο διάστημα, έχουν αυξηθεί περί τους 750.

Πάντως, όπως επισημαίνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, 150 αρμοδιότητες έχουν μεταφερθεί από το κράτος στους Δήμους, με τον Καλλικράτη, ενώ επανήλθαν κι οι δημοτικοί αστυνομικοί. «Έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες στην Αυτοδιοίκηση. Μιλάμε για συμβασιούχους εργαζόμενους που δεν προσμετρώνται στον αριθμό των υπαλλήλων» δηλώνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στο Star.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι απασχολούμενοι σε δήμους και περιφέρειες από 81810 στα τέλη του '14, αυξήθηκαν εφέτος σε 82. 564, δηλαδή κατά 754. Αντίθετα στο σύνολο του στενού δημόσιου τομέα, από 579.164 πριν από ακριβώς ένα χρόνο, μειώθηκαν σε 567.197 εφέτος. Δηλαδή αποχώρησαν 11. 967 υπάλληλοι.
«Πρόκειται για προσλήψεις εργαζομένων του ΑΣΕΠ παρελθόντων χρόνων που έκανε ο κύριος Κατρούγκαλος» δηλώνει από την πλευρά του στο Star o πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας.

Παρά τη συνολική όμως μείωση όσων πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο τον τελευταίο χρόνο, αυτοί έχουν αυξηθεί κατά 369, από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου!

Επισημαίνεται ότι οι συνεργάτες υπουργών κι άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων -μετακλητοί ή αποσπασμένοι-, οι οποίοι επίσης αμείβονται από την ενιαία αρχή πληρωμών, έχουν διπλασιαστεί το ίδιο διάστημα, καθώς από 957 το Σεπτέμβριο, έφτασαν σήμερα τους 1874.

Κατά 14 αυξήθηκαν εφέτος και οι υπάλληλοι της Βουλής.