«Νομίζω ότι η κυβέρνηση ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα» σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα για τις σκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου για φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές υπέρ του ασφαλιστικού.

Όπως εξήγησε η ίδια, η τρόικα ζητά και πιέζει τις εκάστοτε κυβερνήσεις να καταργήσουν κάθε φόρο υπέρ τρίτων, «άρα είναι πάρα πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι ξαφνικά θα δεχθεί έναν τόσο μεγάλο φόρο που θα φέρει στο τραπέζι 300 εκ. ευρώ και τον οποίο θα πληρώνουν όλοι αλλά θα πηγαίνει στο ασφαλιστικό».

«Προφανώς η κυβέρνηση το ρίχνει στο τραπέζι ίσως γιατί θέλει να το διαπραγματευτεί ή ίσως για να δείξει ότι έχει πολλά χαρτιά σε αυτή τη μάχη και δεν παραδίδεται αμαχητί» πρόσθεσε η κα Μακρή, η οποία σημείωσε πως αν μιλήσει κανείς με έναν-δυο υπουργούς της κυβέρνησης, καταλαβαίνει τι έχουν στο μυαλό τους.

«Ο κ. Φλαμπουράρης μίλησε για μειώσεις 20% το λιγότερο, ενώ μπαίνει και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που έχει μετονομαστε�� σε κανόνα βιωσιμότητας. Το άλλο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και μάλιστα σοβαρά είναι να δώσει τις καινούργιες συντάξεις. Δηλαδή να πει “δεν κόβω τις υπάρχουσες κύριες συντάξεις αλλά πάρτε από όσες βγουν από εδώ και πέρα”. Αυτό θα φέρει μεγάλες μειώσεις 30-40% και η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με την αύξηση των ορίων ηλικίας, με τις μειώσεις στις επικουρικές και με τις καινούργιες συντάξεις μπορεί να πειστούν και να μη ζητήσουν μειώσεις στις κύριες» κατέληξε στο σχόλιό της η κα Μακρή.