​Σε κρίση φαίνεται να μπαίνουν και πάλι οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από το σχέδιο του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου που ήρθε στο φως και προβλέπει στράτευση των γυναικών και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει σχολιάσει ανοιχτά τις προθέσεις του κ. Καμμένου, παρ’ όλ’ αυτά σήμερα, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον άδειασαν κανονικά, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις με δηλώσεις τους.

Φάμελλος: «Οι απόψεις Καμμένου δεν υπάρχουν στην κυβερνητική ατζέντα»

Πρώτος και καλύτερος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος, ο οποίος μιλώντα�� στον Βήμα Fm ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «απόψεις που δεν περιλαμβάνονται στην ατζέντα της κυβέρνησης».

Μάλιστα σημείωσε ότι αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν σύμφωνοι σε όλα τα θέματα, τότε θα ήταν και στο ίδιο κόμμα, ενώ εξήγησε ότι στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνεται ένα σύστημα μοριοδότησης των οπλιτών, όχι όμως και προτάσεις για στρατιωτικά λύκεια.

Ζαχαριάδης: «Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση»

Στο ίδιο πνεύμα και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος άδειασε τον πρωθυπουργό με δηλώσεις του στα Παραπολιτικά Fm.

«Δεν πρόκειται για κυβερνητική θέση και δεν έχει συζητηθεί στα αρμόδια όργανα. Είναι προσωπικές απόψεις του κ. Καμμένου», είπε ο κ. Ζαχαριάδης, παίρνοντας ο ίδιος θέση υπέρ της μελλοντικής κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης και των ανδρών.