​Τη… σύλληψη των ανδρών και των γυναικών που φιλήθηκαν στα θεωρεία της Βουλής όταν ψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης, ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ, Σ. Βούλτεψη, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Ήμουν συνειδητά απούσα. Στα θεωρεία της Βουλής αν πάει ένα ζευγάρι άντρας και γυναίκα και αρχίσει να φιλιέται ή να κρατιέται από το χεράκι ή να χειροκροτεί τον συλλαμβάνει ο φρούραρχος. Εδώ υπάρχει δηλαδή πλέον διάκριση εις βάρος μας. Το είδα, είδα φιλιά και έφυγα. Άκουσα τον εισηγητή μας, άκουσα όλους τους εισηγητές, κάποια πράγματα όμως έχουν και τα όριά τους», είπε η κα Βούλτεψη, εξηγώντας την απουσία της από την ψηφοφορία.

Τότε, ο βουλευτής του Ποταμιού, Ι. Φωτήλας, παρενέβη λέγοντας ότι «το κάνουν επειδή το θεωρούμε τόσο εξωπραγματικό, αν εμείς δεν το θεωρούσαμε τόσο εξωπραγματικό δεν θα είχαν και λόγο να το κάνουν».

Πάντως, αυτό δεν φάνηκε να άλλαξε την άποψη της κα. Βούλτεψη, η οποία υπογράμμισε ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης ήταν νομοσχέδιο της ΝΔ, η οποία δεν είχε προχωρήσει σε τέτοιες τυμπανοκρουσίες.