Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την στράτευση γυναικών.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Εφημερίδας «Έθνος», ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σχεδιάζει την προώθηση νομοσχεδίου για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών, οι οποίες διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό Σώμα.

Επίσης, στις προθέσεις του υπουργείου είναι:

-Η προαιρετική στράτευση γυναικών

-Η δημιουργία στρατιωτικών Λυκείων

Με σκληρή γλώσσα στα σχέδια Καμμένου απάντησαν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

«Το νέο παραλήρημα του κ.Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει. Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοί» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του» αναφέρει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

«Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στις γυναίκες για τα αστικά σώματα προστασίας, αλλά και στρατιωτικά λύκεια στην Ελλάδα είναι η συνέχεια των παραληρημάτων του κυβερνητικού εταίρου. Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό» επισημαίνουν στο ΠΟΤΑΜΙ.

Στο ίδιο ύφος όμως είναι και η απάντηση από τους Ανεξαρτήτους Έλληνες. «Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές, που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» τονίζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κα Μ.Χρυσοβελώνη.

Οι προθέσεις πάντως του κ.Καμμένου προκάλεσαν και εσωκομματικές παρενέργειες, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να σχολιάζει με δεικτικό τρόπο στο twitter. «Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να "ντυθούν στο χακί" γυναίκες και μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική» έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΙΝΤΕΟ STAR