​Αμέσως μετά τις γιορτές οι κυβερνητικές μηχανές αναμένεται να χτυπήσουν “κόκκινο”, προκειμένου να κλείσουν τα στεγανά και να προχωρήσει χωρίς αγκυλώσεις η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, για να ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης για το χρέος, έτσι ώστε οι επενδυτές να εμπιστευτούν και πάλι την χώρα μας.

Με τον ερχομό της νέας χρόνιας η κυβέρνηση έχει μπροστά της δυο μεγάλα “αγκάθια”, το ασφαλιστικό και τις αλλαγές στη φορολογία των αγροτών. Οι ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό αποτελούν ένα ισχυρό τεστ αντοχής για την κυβερνητική συνοχή και πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ "πονοκέφαλο” προκαλούν στο κυβερνητικό επιτελείο και οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών, οι οποίοι απειλούν με κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης επιμένουν ότι πρέπει να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έχουν πέσει στην εκλογική μάχη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της γαλάζιας παράταξης, τα στελέχη της πάντως ετοιμάζονται για σκληρές αντιπαραθέσεις στην Βουλή.

Την ίδια ώρα, η πρώην πρόεδρος της βουλής Ζωή Κωνσταντόπουλου με συνέντευξη της στο ΒηΜagazino, αφήνει ανοιχτό, εφόσον χρειαστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος. Μάλιστα η κα Κωνσταντοπούλου δεν αποκλείει την συμπόρευση της με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

ΒΙΝΤΕΟ STAR