Για «εθνική προσπάθεια που διακόπηκε δυστυχώς τον Ιανουάριο» κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι θεωρεί τον εαυτό του «θεματοφύλακα» αυτής της προσπάθειας.

Μιλώντας για τον πρωθυπουργό, ο κ. Βενιζέλος είπε πως «εμφανίζεται ως “πολιτικός μάγκας” επειδή παρουσιάζεται ως κυνικός, ως ικανός να εγκαταλείψει αξίες, υποσχέσεις και προγραμματικούς στόχους και να γίνει το αντίθετο του εαυτού του».

Ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει τα σενάρια περί συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά για τη δημιουργία ευρωπαϊκού κόμματος, λέγοντας πως «είναι επικοινωνιακά αντίβαρα στην εικόνα που έχει δημιουργηθεί για μία “ηγεμονικού” χαρακτήρα διείσδυση του κ. Τσίπρα στο χώρο της συντηρητικής παράταξης».

Όσον αφορά τον χώρο της κεντροαριστεράς και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, είπε: «Πρέπει να κινηθούμε στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης του συνεδρίου μας για ένα σχήμα που θα ενώνει τις δυνάμεις του προοδευτικού μεσαίου χώρου, θα είναι συμμετοχικό, δημοκρατικό και θα τους αντιμετωπίζει όλους με ισοτιμία».

Τέλος, μιλώντας για τη σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν έχει καμία προσωπική κόντρα μαζί του.