Επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και του Eurogroup συνολικά εξαπολύει ο Γιάνης Βαρουφάκης με συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει ευχάριστες αναμνήσεις από το Eurogroup, o πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε πως είναι μέρος κατάλληλο… για ψυχοπαθείς!

«Όποιος μιλά για ευχάριστες στιγμές στο Eurogroup θα πρέπει να τον κλείσουν αμέσως μέσα γιατί είναι ένας επικίνδυνος τρελός. Το Eurogroup είναι ένα πολύ δυσάρεστο μέρος. Τα κέντρα εξουσίας είναι αγχωτικά, εξ ορισμού, με μεγάλο εγωισμό και συνεχείς συγκρούσεις. Αν είναι κανείς ψυχοπαθής και του αρέσει η σύγκρουση, τότε το Eurogroup είναι το κατάλληλο μέρος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, τόνισε πως απόλυτο κουμάντο εκεί κάνει ο Σόιμπλε και όλοι οι υπόλοιποι είναι κομπάρσοι: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αυτός που κινεί τα νήματα. Όλοι οι άλλοι είναι μαριονέτες. Ο Σόιμπλε είναι ο "άρχων" του Eurogroup. Αυτός είναι που αποφασίζει ποιος γίνεται πρόεδρος, καθορίζει την ατζέντα, ελέγχει τα πάντα».

Απαντώντας, εξάλλου, στις αιχμές και τις αποκαλύψεις του Ντάισελμπλουμ, ο πρώην ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup είναι απλά ένα «πιόνι»: «Δεν έχει καμία αληθινή δύναμη. Καμία αρμοδιότητα. Είναι ένας στρατιώτης, μια μαριονέτα. Δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση χωρίς προηγουμένως να ρωτήσει τον Σόιμπλε. Δεν είχα κανέναν λόγο να μιλήσω με τον Γερούν καθώς ούτε πρόθυμος ούτε ικανός ήταν να κάνει μια αληθινή συζήτηση».

Ο κ. Βαρουφάκης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι αισθάνεται προδομένος από το γεγονός ότι «παραδόθηκε στις βουλές των Ευρωπαίων χωρίς να με συμβουλευτεί» και τονίζει πως μετανιώνει που τον εμπιστεύτηκε τυφλά.