​Σφοδρά πυρά στον συνυποψήφιο του Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αφού έκανε καταγγελίες ότι δεν υπήρχε η τεχνική υποδομή στις εκλογές για να ικανοποιηθούν όλοι όσοι προσήλθαν για να ψηφίσουν στις κάλπες της Κυριακής, υποστήριξε ότι η δική του πρόταση για εκλογικούς καταλόγους ήταν καλύτερη από του κυρίου Μητσοτάκη.

«Στήθηκαν κάλπες αυθαιρέτως… Όσοι ευαγγελίζονται το νέο και το καινούργιο και την τεχνολογία είναι αυτοί που ψήφισαν για τα φαξ» πρόσθεσε ο κ.Μεϊμαράκης, εκτιμώντας ότι αν είχαν γίνει εγγραφές των ψηφοφόρων νωρίτερα, το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

«Θεωρώ πολύ αλαζονικό να λέει κάποιος πως “με την δικιά μου κίνηση” έφερα τους 400.000 ψηφοφόρους. Διότι αν έφερνε με την δικιά του κίνηση 400.000 ψηφοφόρους, θα τον ψήφιζαν κιόλας 400.000 ψηφοφόροι» συνέχισε χαμογελώντας, τονίζοντας πάντως ότι ο ίδιος δεν εξεπλάγην από την συμμετοχή, αλλά αντιθέτως περίμενε περισσότερους.

«Εγώ δεν έχω αλαζονεία…. αισθάνομαι ότι είμαι σε μια ευγενή άμυλα με τον κύριο Μητσοτάκη για το ποιος θα προεδρεύει της ΝΔ. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε φαβορί, ούτε outsider. Δεν είναι όμως τώρα από το μηδέν οι εκλογές, τώρα υπάρχει εκλογικό σώμα» πρόσθεσε, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο τελικά νικητής να βγει ο κ.Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας την στάση των δύο άλλων συνυποψήφιων του κκ Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα για τον β γύρο των εκλογών της ΝΔ, ο κ.Μεϊμαράκης είπε ότι «είναι δικαίωμα τους να στηρίξουν όποιον θέλουν».

«Και αν δεν εκλεγώ και πάλι φίλοι είμαστε. Δεν κάνω συναλλαγές εγώ… Οι κκ Μητσοτάκης και Γεωργιάδης είναι πέντε φορές την μέρα στα κανάλια» είπε ο κ.Μεϊμαράκης, ενώ όταν του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το τι εννοεί με τις συναλλαγές, απάντησε χαρακτηριστικά «δεν τα ξέρω εγώ αυτά, ούτε είμαι σχολιαστής για να τα σχολιάζω. Εγώ δεν πρόκειται να δω βουλευτές…»

«Επειδή αισθάνομαι ότι θα είμαι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να μην υπάρχει η ένταση η προεκλογική. Θέλω να πούμε πολιτισμένα τις απόψεις μας. Ο κύριος Μητσοτάκης ξεφεύγει πολλές φορές.. Ίσως δεν το καταλαβαίνει… Έχει ξεφύγει και δεν κάνει. Και κάνει και προσεγγίσεις προσβλητικές για μένα» τόνισε ο κ.Μεϊμαράκης, εξηγώντας ότι ενοχλείται όταν ακούει τον κύριο Μητσοτάκη να τον κατηγορεί ότι δεν έχει προτάσεις. «Πρόταση υπάρχει» ξεκαθάρισε.

«Ο κύριος Μητσοτάκης ήταν στην ηγετική ομάδα της ΝΔ και τώρα λέει ότι το κόμμα δεν του αρέσει. Ενοχλήθηκα χθες και με το σύμφωνο συμβίωσης, γιατί ενώ γνώριζε ότι έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα και δεν μπορούσα να πάω στην Βουλή, σήμερα δήλωσε προκλητικά ότι θα ήθελε να ακούσει την γνώμη μου γι αυτό το θέμα. Δεν με ενδιαφέρει αν δεν ξέρει την γνώμη μου, η γνώμη μου έχει δημοσιοποιηθεί και το ξέρει, γι αυτό και δεν επιτρέπεται να τα λέει αυτά» συνέχισε ο κ.Μεϊμαράκης, δείχνοντας ολοκάθαρα την ενόχληση του.

«Θα ψήφιζα το σύμφωνο συμβίωσης. Και το ξέρουν οι πάντες αυτό. Το σύμφωνο συμβίωσης το έφερε η ΝΔ το 2008, απλώς δεν έγραφε τότε για τους ομοφυλόφιλους. Θα ήθελα να παρακαλέσω να μην μιλούν για βαρονίες κάποιοι … εδώ θα τρελαθούμε. Παρακαλώ τον κύριο Μητσοτάκη δημοσίως να μην με προκαλεί. Μου κάνει μαθήματα ο κύριος Μητσοτάκης που έλειπε από την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας; » διερωτήθηκε, εκτιμώντας ότι αν ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν γιος του πρώην πρωθυπουργού, τότε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ θα στήριζε εκείνον!

«Η ανανέωση δεν είναι συνώνυμο της ηλικίας. Εδώ πρέπει να ανανεώσουμε τις δομές…Μεταρρυθμίσεις δεν είναι οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα» τόνισε, αφήνοντας αιχμές για το έργο του κ.Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης .

ΒΙΝΤΕΟ ΣΚΑΙ