​Το είπε και το έκανε ο Βαρουφάκης! Κάνει το δικό του πανευρωπαϊκό κόμμα με στόχο να εκδημοκρατίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αφού -όπως ο ίδιος φέρεται να εξομολογήθηκε στην σύντροφο του Δανάη Στράτου- έκλεισε τις ελληνικές τράπεζες, τώρα… ανοίγει τα δικά του φτερά για να πετάξει στην Ευρώπη ακόμη πιο ψηλά!

Την πρόθεσή του αυτή αποκάλυψε – όπως κάνει συνήθως- σε ξένο μέσο και συγκεκριμένα στο περιοδικό «L'Espresso», διευκρινίζοντας πως το δικό του κίνημα θα είναι «μοναδικό και ριζοσπαστικό».

«Θέλω να αποδείξω σε εκείνους που δέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των ευρωπαϊκών αντι-δημοκρατικών θεσμών ότι υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική λύση», δήλωσε ο κ.Βαρουφάκης.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως τα «δρακόντεια μέτρα» που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την ΕΕ, είχαν ως στόχο να αποτρέψουν τον ισπανικό λαό να ακολουθήσει τους Podemos. Το ισπανικό κόμμα «οδεύει στη σωστή κατεύθυνση για να διαλυθεί ο άξονας εκείνων που τάσσονται υπέρ της πολιτικής της Τρόικας», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο ίδιος άσκησε κριτική στον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι για την ένταση που υπήρξε με την Άνγκελα Μέρκελ. «Αν είχε κάνει και αν κάνει μία πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική του Βερολίνου, θα είχε αποφύγει να ασκηθεί μία απάνθρωπη πίεση στον Τσίπρα, μέχρι να παραδοθεί στις απαιτήσεις της Τρόικα, τις οποίες τώρα, αργοπορημένα, ο ίδιος ο Ρέντσι εκτιμά δυσάρεστες», είπε.

Μέχρι τον... Φεβρουάριο που θα δώσει σάρκα και οστά στο όραμα του, ο κύριος Βαρουφάκης θα περνά στιγμές χαλάρωσης στην… Αίγινα, αγκαλιάζοντας την γυναίκα της ζωής του.

giannias.jpg