«Στα σημαντικά νομοσχέδια η ΝΔ δεν πρόκειται να παίξει το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα σε μια σειρά από άλλα πεδία πολιτικής κάνει τα δικά του» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον τρόπο για τον οποίο θα πολιτευτεί η ΝΔ αν αναλάβει την προεδρία του κόμματος.

«Εγώ δεν πρόκειται να στηρίξω ως πρόεδρος της ΝΔ κανένα σημαντικό νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ όσο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτά τα οποία κάνει στην Παιδεία. Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Θεωρώ την παιδεία ακόμα πιο σημαντική από το ασφαλιστικό» είπε στον Real FM ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται εμείς α λα καρτ, ως χρήσιμοι ηλίθιοι, να στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να του επιτρέπουμε σε όλα τα υπόλοιπα πεδία πολιτικής, στη δημόσια διοίκηση, τους διορισμούς, την παιδεία, να κάνει τα εκτρώματά του τα οποία κάνει. Να το ξεχάσει».

Στο ερώτημα ποιος θα είναι ο ρόλος που θα έχει στο κόμμα ο Κώστας Καραμανλής σε περίπτωση εκλογής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Νομίζω θα έχει το ίδιο ρόλο που έχει μέχρι σήμερα». Παράλληλα, τόνισε πως έχει καλή σχέση μαζί του και τον σέβεται.

Αναφορικά με το αν έχει επαφή με τον κ. Τζιτζικώστα ενόψει του β΄γύρου, είπε: «Δεν έχω καμία επικοινωνία. Θα επικοινωνήσω με τον κ. Τζιτζικώστα τώρα που ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα. Όχι για να του ζητήσω κάτι, αλλά γιατί ο κ. Τζιτζικώστας κατάφερε και κατέγραψε ένα ποσοστό το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο και εκ των πραγμάτων θα έχει έναν ρόλο να παίξει στην ΝΔ την επόμενη ημέρα. Δεν περιμένω στήριξη. Δεν θα αρνηθώ στήριξη».

Τέλος, αναφ��ρικά με τον κ. Γεωργιάδη, είπε: «Προσέφερε οικειοθελώς τη στήριξή του. Την εκτιμώ και την αποδέχομαι και με χαρά μάλιστα διότι θεωρώ ότι κι αυτή η στήριξη σηματοδοτεί κάτι ενδιαφέρον για τη ΝΔ. Τη δυνατότητα δηλαδή να δημιουργήσουμε μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, διότι έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες με τον κ. Γεωργιάδη, αλλά μοιραζόμαστε και πολλά κοινά».