Αιχμηρός απέναντι στην Εκκλησία ήταν ο Βασίλης Λεβέντης κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Ο Πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» κατέκρινε τα κακώς κείμενα των ημερών και την στάση των ιεραρχών, λέγοντας πως «Με στεναχώρησε η Εκκλησία. Ζει τον Με��αίωνα της, μέσα στον φανατισμό της. Βεβαίως αυτές είναι ακραίες φωνές από κάποιους ιεράρχες που ακροδεξιίζουν», τονίζοντας πως «δεν μίλησε κανένας για γάμο αλλά για συμβολαιογραφική πράξη».

Παράλληλα, ο Βασίλης Λεβέντης διευκρίνισε πως «η επίσημη Εκκλησία είναι Εκκλησία προόδου και όχι οπισθοδρόμησης», επιτιθέμενος σε «ακροδεξιούς ιεράρχες που δεν μπορούν να λένε ότι θέλουν».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» έκανε λόγο για νομοσχέδιο που «έγινε αντικείμενο έξαλλων αντιπαραθέσεων από πτέρυγες της Βουλής που δεν έχουν τίποτα να πουν», ενώ τάχθηκε υπέρ του εν λόγω νομοθετήματος, επισημαίνοντας πως λύνει αστικά προβλήματα Ελλήνων πολιτών.

Εξήγησε δε, πως πρέπει ο σύντροφος σε ένα ομόφυλο ζευγάρι να λαμβάνει την σύνταξη ή το σπίτι του άλλου όταν εκείνος αποδημήσει, ενώ δήλωσε πως «είναι θλιβερό ότι αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει η Εκκλησία».

Τέλος, αναφερόμενος στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο Βασίλης Λεβέντης είπε πως η κοινωνία δεν είναι ώριμη και ως εκ τούτου δεν πρέπει να ψηφιστεί σήμερα η τεκνοθεσία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.