Τα δεδομένα στη ΝΔ ενόψει του β γύρου για την εκλογή του νέου προέδρου της ανέλυσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, μετά και την ανακοίνωση της προσωπικής στήριξης του Άδωνη Γεωργιάδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο έτερος υποψήφιος που έμεινε έξω από τον β΄γύρο, ως τρίτος στις εκλογές της Κυριακής, Απόστολος Τζιτζικώστας, δεν έχει ανοίξει μέχρι στιγμής τα χαρτιά του και είναι άγνωστο τι θα πράξει τελικά (και αν θα εμπλακεί επίσης…), αν και δέχεται εισηγήσεις για στήριξη είτε προς τη μία είτε προς την άλλη πλευρά. Τουλάχιστον τρεις από τους προβεβλημένους υποστηρικτές του πάντως φέρονται να κλίνουν ήδη υπέρ της στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσον αφορά τον Κώστα Καραμανλή, φυσικά δεν θα αλλάξει την στάση του υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει σχετική «διαρροή» από τους συνεργάτες του όταν πλησιάσει η ημέρα των εκλογών.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επίσης Αντώνης Σαμαράς, δεν αναμένεται να κάνει δημόσια δήλωση, αλλά παρασκηνιακά και «υπόγεια» αναμένεται να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βέβαια, όπως τόνισε η Κάτια Μακρή, το τι νόημα έχουν όλες αυτές οι στηρίξεις, φανερές και κρυφές, όταν ψηφίζουν οι φίλοι και τα μέλη της ΝΔ, θα το διαπιστώσουμε στις 10 Ιανουαρίου…

​​​