Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνουν τώρα το βάρος στη μάχη του δεύτερου γύρου στις 10 Ιανουαρίου, ενώ το αποτέλεσμα του α' γύρου μέχρι το βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί!

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αλλά και οι επιδόσεις τους ανά περιφέρεια αποτελούν τη βάση για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στο εξής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επικράτησε στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Θράκη, το Αιγαίο και το Ιόνιο.

Στους τρεις νομούς της Κρήτης - Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο - είδε τα μεγαλύτερα ποσοστά του, κοντά στο 50%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντίστοιχα, δεν τα πήγε καλά στη Φλώρινα, την Ημαθία και τη Χαλκιδική που τα ποσοστά του προσέγγισαν το 14%.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήρθε πρώτος στην Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα και την Πιερία, με ποσοστά κοντά στο 45%.

Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ήρθε παντού τέταρτος με το καλύτερο ποσοστό του στη Μεσσηνία, την εκλογική περιφέρεια του Αντώνη Σαμαρά, όπου πήρε 17,5%.

Το δίλημμα ανάμεσα στην στασιμότητα και την ανανέωση βάζει από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αθροίζει τα δικά του ποσοστά με αυτά των κυρίων Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη απέναντι στο 40% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και απαντά σε όσους μιλούν για μάχη Καραμανλικών – Μητσοτακικών: «Αυτοί οι διαχωρισμοί είναι του 20ου αιώνα και πάντως δεν έχουν θέση στη ΝΔ που εγώ οραματίζομαι».

Συνεχίζεται το «τρολάρισμα» για το φαξ και τα αποτελέσματα

Στο twitter πάντως οι χρήστες έκαναν... πάρτι με την τεχνολογία του φαξ που επέλεξε η Συγγρού για την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Κάποιος ανέβασε φωτογραφία με έναν ιερέα να κάνει αγιασμό σε μηχανήματα ενώ τα σχόλια ήταν ιδιαιτέρως καυστικά. Όπως:

«Εσείς εκεί στην #nd που δεν στείλατε ακόμα τα fax περιμένετε λίγο. Θα τα στειλετε ολα μαζί στο 2ο γύρο. Δεν χάλασε και ο κόσμος #eklogesnd», «Με σκαλισμένες μαρμάρινες πλάκες θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα τελικά, καθώς το Fax δεν έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα! #eklogesnd».
​​​