Εκτός εαυτού βγήκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής την Τρίτη στην Βουλή, όπου ψηφίζεται στην Ολομέλεια το Σύμφωνο Συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι αποσαφηνίσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου πως «το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά θέμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια» και ότι «γάμος ομοφύλων ούτε έμμεσα ούτε κρυφά δεν εισάγεται στο νομοσχέδιο» δεν έπεισαν την Χρυσή ��υγή, γι' αυτό και τρεις βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος ξέφυγαν.

Εκτός από το παραλήρημα του Γιάννη Λαγού, ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση πολλών συναδέλφων του, σε απρεπείς δηλώσεις προχώρησαν και οι βουλευτές Χ.Παππάς και Δ.Κουκούτσης.

«Είναι να γελάς με την Αριστερά» είπε ο κ.Κουκούτσης, προσβάλλοντας βαρύτατα την Εκκλησία. «Είναι στάση αυτή της εκκλησίας; Αλλά μιλάμε για μια ελληνική εκκλησία, όπου εκτός από κάποιων καταξιωμένων ιεραρχών, οι μισοί φοράνε ροζ φουστίτσες κάτω από τα ράσα τους και δεν ντρέπονται… Οι δήθεν ιεράρχες του Έθνους... Η κοκό Σανέλ...» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κου��ούτσης, προκαλώντας την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Ν.Κακλαμάνη, ο οποίος ζήτησε τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής περί ιεραρχών να διαγραφούν από τα πρακτικά.

Νωρίτερα, στο βήμα της Βουλής είχε ανέβει ο Χρήστος Παππάς, δίνοντας το δικό του ρεσιτάλ.

«Θέλετε να ενισχύσετε την ιδιωτική αυτονομία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών… Ποιός τους τ��ν στερούσε; Εάν οικογένεια είναι ο Μήτσος με τον Λάμπρο, τότε οικογένεια είναι ό,τι ορίζει καθένας», είπε ο κ.Παππάς, κάνοντας ειδική αναφορά στο ελληνικό Σύνταγμα.

«Ο γάμος εξ ορισμού αφορά μια γυναίκα και έναν άνδρα. Αυτό δεν αποτελεί μόνο εθνικό δίκαιο, αλλά και ιστορική νομολογία χιλιάδων ετών», είπε ο κ.Παππάς

«Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι καλώς ή κακώς αποδεκτές κοινωνικά και δεν χρειάζεται να αναβαθμιστούν», πρόσθεσε.

«Η συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας είναι να υποστηρίζει τον παραδοσιακό θεσμό του γάμου. Κανένα άρθρο του Συντάγματος δεν υπόσχεται ειδικά δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους (όπως πχ άδεια γάμου). Με το παρόν νομοσχέδιο αποδεικνύετε τις εμμονές Αριστεράς και Δεξιάς και φτάνετε στο σημερινό ...άγος για την Ολομέλεια, να νοιάζεστε για το πώς θα χρηματοδοτήσετε με σύνταξη τον... χήρο του Μήτσου, ενώ περικόπτετε την χρηματοδότηση των πολυτέκνων οικογενειών» συνέχισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2014 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης μετά την οκτάωρη απολογία του στις ανακρίτριες και τον αρμόδιο εισαγγελέα της υπόθεσης της ΧΑ αφέθηκε ελεύθερος με περιορισμό κατ' οίκον και με 24ωρη αστυνομική φύλαξη, καθώς και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

ΒΙΝΤΕΟ BΟΥΛΗ​