​«Κόλαση» έγινε Χριστουγεννιάτικα στην Βουλή! Αντί για ευχές κάποιοι βουλευτές αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις, όταν στο βήμα ανέβηκε ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής να μιλήσει για το σύμφωνο συμβίωσης και τα συσσίτια.

Τα αίματα άναψαν με αφορμή τα όσα είπε στην ομιλία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής περί κτηνοβατών και κατσικιών !

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λαγός έκανε λόγο για «ημέρα ντροπής», χαρακτήρισε «έκτρωμα» το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών και διερωτήθηκε «τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας; τι πάει να πει ...βάση της έννοιας της αλληλεγγύης; Αν μας έρθει κάποιος, ο οποίος θα έχει παντρευτεί ένα 7χρονο κοριτσάκι θα γίνει δεκτός στην Ελλάδα; θα το δεχτείτε; Αν έρθει ένας φίλος από Ολλανδία, Γερμανία ή Πακιστάν που αγαπάνε εκεί τις κατσίκες και τα ζώα τους; τι γίνεται εκεί πέρα; θα δεχτούμε και τους κτηνοβάτες;».

Με το που τα άκουσε αυτά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου έγινε "τούρμπο", φωνάζοντας από το έδρανο της για «ομοφοβία». Νωρίτερα, στην τοποθέτηση της η κα Κατριβάνου τόνισε ότι αν και το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών δεν αφορά την τεκνοθεσία, η ίδια είναι υπέρ της τεκνοθεσίας. «Στην Αμερική ζούσα για 3 χρόνια με ζευγάρι γκέι λεσβιών με παιδί, ήταν καθηγήτριες στο πανεπιστήμιο. Το περιβάλλον που έζησα με το παιδί ήταν αξιοζήλευτο» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μισείτε την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος» είπε στην συνέχεια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι άρχιζ��ν να φωνάζουν εναντίον του κ.Λαγού.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ωστόσο δεν πτοήθηκε από τις αντιδράσεις, αντιθέτως συνέχισε να μιλά με δυνατή φωνή για το νομοσχέδιο.

«Υπάρχει ένα άρθρο που καταργεί τα συσσίτια μόνο για Έλληνες… Θεωρείτε ρατσιστικό ότι θέλουμε να δώσουμε φαγητά και ρούχα μόνο σε Έλληνες… Όταν μαζεύετε τρόφιμα μόνο για πρόσφυγες... οι Έλληνες δεν πεινάνε; Εμείς θα συνεχίσουμε τα συσσίτια μόνο για Έλληνες κι ας μας βάλετε φυλακή. Νομοθετείτε πάνω σε αυτό. Είστε προκατειλημμένοι και μισείτε την Ελλάδα» δήλωσε ο κ.Λαγός, προκαλώντας νέα θύελλα αντιδράσεων.

Τότε ακούγεται κάποιος βουλευτής να λέει από κάτω: «Ποιος είπε ότι μισούμε την Ελλάδα;», "ανάβοντας" ακόμη περισσότερο τον Λαγό!

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ξεχνώντας προφανώς ότι μιλάει στο Κοινοβούλιο, με εκφράσεις καφενείου, απάντησε στον συνάδελφο του, στον ενικό.

«Γιατί δεν έχω το δικαίωμα; To σέβομαι ότι είσαι Έλληνας, αλλά γιατί δεν έχω εγώ δικαίωμα να δώσω συσσίτιο σε Έλληνες; Μου το στερείς με νόμο. Το να μαζεύεις τρόφιμα για λαθρομετανάστες είναι νόμιμο, το να μαζεύεις τρόφιμα για Έλληνες όχι! Αν είσαι Έλληνας, μην το ψηφίσεις! Για να δούμε … Έλληνα» συνέχισε προκλητικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας σε εκείνο το σημείο την παρέμβαση του βουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Γ.Αμυρά.

Ο κ.Λαγός συνέχισε τις επιθέσεις στην κυβέρνηση, βάζοντας στο στόχαστρο στην συνέχεια τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

«Ο υπουργός που παριστάνει τον υπουργό και νομοθετεί για τους... ανώμαλους, είναι αυτός που όταν ζητήσαμε απόσπαση 2 σωφρονιστικών υπαλλήλων στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, το απέρριψε και άφησε να διαρρεύσουν τα στοιχεία και τα έγγραφα της υπόθεσης ,ενώ δεν ήταν της δικαιοδοσίας του. Διαπομπεύθηκαν οι υπάλληλοι επειδή ήθελαν να εργαστούν στην ΧΑ… Το σωματείο των σωφρονιστικών υπαλλήλων βγήκε και έκανε ανακοίνωση εις βάρος του» τόνισε ο κ.Λαγός.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ