​Τους λόγους, οι οποίοι τον οδήγησαν στο να εκφράσει ανοιχτά την προτίμησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ εξήγησε ο βουλευτής του κόμματος, Α. Γεωργιάδης στο Πρακτορείο 104,9 Fm.

«Την ανακοίνωση ότι στηρίζω τον Μητσοτάκη, την έκανα αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ακριβώς γιατί δεν ήθελα να δώσω την εντύπωση ότι προσπαθώ να κάνω παζάρια», είπε και συνέχισε:

«Αντιλαμβάνεστε ότι με ένα 12 - 12,5%, που θα έχω εγώ στις εκλογές αυτές, θα μπορ��ύσα να μείνω μία εβδομάδα τώρα και να μιλάω με τους δύο υποψηφίους, να δίνω την εικόνα ότι μιλάω και να ζητάω. Εγώ δεν έκανα αυτό, εγώ με το που βγήκε το αποτέλεσμα ανακοίνωσα, ακριβώς για να μην ξεκινήσει η συζήτηση, αν θα πάρω καρέκλα, αν δε θα πάρω, τι θα μου δώσει ο ένας, τι θα μου δώσει ο άλλος».

Ο Α. Γεωργιάδης, τόνισε ακόμα πως μεταξύ του Β. Μεϊμαράκη και του Κ. Μητσοτάκη, θεωρεί ότι ο δεύτερος είναι εκείνος που έχει «τη διαχειριστική επάρκεια να γίνει πρωθυπουργός» και χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη «πολιτικό που έχει χτίσει το προφίλ του τεχνοκράτη στο εξωτερικό, τον ξέρουν γενικών και άρα μπορούν να τον εμπιστευτούν ευκολότερα».

«Αυτό είναι κέρδος για την Ελλάδα, που δεν έχει χρόνο για χάσιμο, δηλαδή θα μπορ��σει να μιλήσει γρήγορα την ίδια γλώσσα», είπε.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη δική του υποψηφιότητα επανέλαβε πως είχε «ένα πολύ έντονο στοιχείο πολιτικού ρομαντισμού, καθώς άνθρωποι, που δεν περίμεναν αντάλλαγμα, έτρεχαν για μένα».

«Είναι πολύ ωραίο να συμβολίσουμε την ένωση του Κέντρου και της Δεξιάς, με έναν εκπρόσωπο της Δεξιάς και έναν εκπρόσωπο του Κέντρου, χωρίς, αυτό να σημαίνει ότι όσοι με ψήφισαν είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη», είπε και πρόσθεσε:

«Θα τρέξω για τον Κυριάκο, αν μου το ζητήσει, πολύ ευχαρίστως, αν μου το ζητήσει, όμως, όχι να φανεί ότι αναλαμβάνω πρωτοβουλίες».