​Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη Βουλή, παρουσία του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μ. Αμπάς, η απόφαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, με την οποία καλείται η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις διαδικασίες για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

2434258.jpg

Η Βουλή ζητά επίσης από την κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

2434236.jpg

«Σας υποδεχόμαστε με την παρουσία του πρωθυπουργού και μελών του προεδρείου της Βουλής, του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και της Ε��ιτροπής Ελληνο-παλαιστινιακής φιλίας της Βουλής. Σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του κοινοβουλίου θα ληφθεί η απόφαση δια ψηφοφορίας που με βάση με συγκεκριμένες διαπιστώσεις θα ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Βούτσης, ο οποίος ανέπτυξε το σχέδιο της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής, με το οποίο η Επιτροπή αναγνωρίζει την συνύπαρξη δύο κρατών κι ενός ενιαίου δημοκρατικού και κυρίαρχουν Παλαιστινιακού Κράτους στη βάση των ορίων του 1967.

2434226.jpg

«Το μεγαλειώδες βήμα της εισήγησης προς την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης θα καταγραφεί στην ιστορία και την πορεία του παλαιστινιακού λαού», τόνισε στην ομιλία του ο Μαχμούτ Αμπάς και συνέχισε:

2434192.jpg

«Αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια που παρευρισκόμαστε σήμερα στο προπύργιο της ελληνικής δημοκρατίας. Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι. Θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα για την σύσφιξη των στενών ιστορικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών. Πρόσφατα υποδεχθήκαμε τον πρωθυπουργό ελπίζουμε να υποδεχθούμε σύντομα τον Πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».

2434217.jpg

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης τέλος, εξέφρασε εκ μέρους του παλαιστινιακού λαού την ευγνωμοσύνη για το «μεγαλειώδες βήμα της ελληνικής βουλής, που συμβάλλει περαιτέρω στην ίδρυση του κράτους της Παλαιστίνης».

2434224.jpg

Η τελετή υποδοχής του Παλαιστίνιου προέδρου στο ελληνικό κοινοβούλιο ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων.

2434259.jpg

Ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο συλλογή έργων ζωγραφικής γνωστού Έλληνα ζωγράφου, ενώ ο κ. Αμπάς έδωσε έναν πίνακα που απεικονίζει τον Ιερό ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

2434199.jpg

Εντύπωση προκάλεσε τέλος, η ιδιαιτέρως θερμή χειραψία που αντάλλαξε ο κ. Αμπάς με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

2434220.jpg

BINTEO STAR