​Για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, αλλά και για τα βήματα που θα κάνει από εδώ και πέρα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η διαφορά ανάμεσα σε εκείνον και τον Β. Μεϊμαράκη είναι απολύτως αναστρέψιμη, ενώ χαρακτήρισε «ευχάριστη έκπληξη» το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

«Κατάφερα να κινητοποιήσω τον κόσμο για να ενδιαφερθεί για την ουσία της πολιτικής και μίλησα το λόγο της αλήθειας. Είπα τολμηρά πράγματα που μπορεί να ενόχλησαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Το 60% των πολιτών που ψήφισαν δημιουργική ανανέωση, ζήτησαν να γυρίσουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους 400.000 ανθρώπους που στήθηκαν στις ουρές παίρνοντας τη ΝΔ στα χέρια τους. Τώρα, όσον αφορά τη διαφορά με τον Μεϊμαράκη πιστεύω ότι είναι απολύτως αναστρέψιμη. Όποιος κι αν κερδίσει, σίγουρα δεν αμφισβητείται η ενότητα της ΝΔ. Ο μεγάλος κερδισμένος αυτής διαδικασίας είναι η ίδια η ΝΔ σε απάντηση όσων επιχείρησαν να την περιχαρακώσουν σε ένα στενό εκλογικό σώμα».

Ερωτηθείς για την παρέμβαση του Κ. Καραμανλή, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα επισημαίνοντας ότι «δεν με ενόχλησε η παρέμβαση, αλλά εάν ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, θα το έλεγε ξεκάθαρα».

«Για εμένα όλοι οι τέως είναι πολύτιμοι. Έχω μιλήσει τόσο με τον κ. Καραμανλή όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά. Το σύνθημά μου είναι ΝΔ από την αρχή. Να την φέρουμε στο 2016», είπε και συνέχισε:

«Η μεγάλη κερδισμένη από αυτή τη διαδικασία είναι η ΝΔ. Κάποιοι ψήφισαν εμένα γιατί πιστεύουν σε μια νέα ΝΔ. Στο β' γύρο εκτιμώ ότι ξεκινάμε από το μηδέν, αυτή είναι η άποψή μου».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα κερδίσει τον πρωθυπουργό όταν βρεθούν αντιμέτωποι στις κάλπες, ενώ τόνισε πως δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό «αντί- Τσίπρας», καθώς όπως είπε, είναι το ακριβώς αντίθετό του.

Όσο για το τι θα κάνει αν τελικά ο Β. Μεϊμαράκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης είπε:

«Τον κύριο Μεϊμαράκη τον εκτιμώ. Θα τον στηρίξω χωρίς ''αστερίσκους''. Η ιστορία με τα fax είναι ενδεικτικό ότι το κόμμα έχει μείνει πίσω».

Όσο για τον Α. Γεωργιάδη και τον Α. Τζιτζικώστα τόνισε:

«Με τον κύριο Γεωργιάδη είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν. Το μέλλον είναι μπροστά για τον Α. Τζιτζικώστα. Το ποσοστό του δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα».

Τέλος για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο ασφαλιστικό που θα έρθει στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι «δεν θα στηρίζω α λα κάρτ όταν η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει τα δικά της. Αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει, ας παραιτηθεί».