​Σχεδόν 36 ώρες έχουν περάσει από το κλείσιμο της κάλπης την περασμένη Κυριακή και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα οριστικά αποτελέσματα για τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Μεγάλα εκλογικά τμήματα, περιοχών όπως είναι η Β΄ Περιφέρεια Αθήνας δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί κι έτσι λείπει το 1/5 περίπου των ψήφων, με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα και πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό για τον δεύτερο γύρο.

Υπάρχουν μάλιστα στελέχη της ΝΔ που εκτιμούν ότι επειδή στην Αθήνα έχει ένα μικρό προβάδισμα ο Κ. Μητσοτάκης, ενδεχομένως να κλείσει κι άλλο η ψαλίδα ανάμεσα σε εκείνον και τον Β. Μεϊμαράκη, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα μετατρέψει τον δεύτερο γύρο σε κανονικό ντέρμπι.

Καθοριστική για την εκλογή του νέου προέδρου θα είναι αφενός η συμμετοχή του κόσμου, με τους δύο υποψηφίους να παλεύουν να συσπειρώσουν και πάλι τους 400.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής και αφετέρου οι συμμαχίες που θα διαμορφωθούν.

Ήδη τη Δευτέρα, ο Α. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Κ. Μητσοτάκη, ενώ προβληματισμός διακατέχει το στρατόπεδο του Α. Τζιτζικώστα με τον ίδιο να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του ως προς το ποιον από τους δύο υποψηφίους θα στηρίξει.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα με καταγεγραμμένο το 85% της Επικράτειας και σύμφωνα με αυτά οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τα εξής αποτελέσματα.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 39,51%
Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27%
Απόστολος Τζιτζικώστας: 21,15%
Άδωνις Γεωργιάδης: 11,07%