​Δεν το βάζει κάτω η Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία παύθηκε από τα καθήκοντα της με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, εξαιτίας της δικαστικής της εμπλοκής σε δύο ποινικές υποθέσεις.

Η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων περνά στην αντεπίθεση, προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η κα Σαββαϊδου στην προσφυγή της αναφέρει ότι παραβιάσθηκε το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο κατοχυρώνεται από την ΕΣΔΑ και από το Σύνταγμα.

Υποστηρίζει ότι ναι μεν οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είναι πολιτικές και δεν μπορούν να ελεγχθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως προς τη νομιμότητα τους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η κυβερνητική αυτή πράξη έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ατομικής διοικητικής πράξης, καθώς αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο και ρυθμίζει αρνητικά την υπηρεσιακή της κατάσταση.

Ακόμη, επισημαίνει ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι μη νόμιμη, καθώς δεν προηγήθηκε όπως προβλέπει η νομοθεσία σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, ενώ παράλληλα παραβιάστηκε και ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, αφού πρόκειται για μια ατομική διοικητική πράξη, η οποία έπρεπε να έχει ειδική αιτιολογία, ενώ θα έπρεπε να είχε κληθεί προηγουμένως να παρέχει εξηγήσεις (ακρόαση).

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της κυρίας Σαββαΐδου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυ��τικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και για παράβαση καθήκοντος. Ήδη, η υπόθεση της παράβασης καθήκοντος θα εκδικαστεί στις 19 Ιανουαρίου 2016 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αν και η κα Σαββαΐδου επικαλείται ότι η παραπομπή της δεν είναι νομότυπη και έγκυρη, καθώς ουδέποτε της επιδόθηκε το κλητήριο θέσπισμα.