Καβγάς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου και του συναδέλφου της από τους ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης!

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν το σχέδιο νόμου (το οποίο αύριο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια) και τα άρθρα 1-14 που αφορούν το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ προηγουμένως αντάλλαξαν φραστικά «πυρά» η βουλευτής και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου με τον συνάδελφό της Βασίλη Κόκκαλη.

Η κ. Κατριβάνου χαρακτήρισε «ομοφοβική» την τοποθέτηση των ΑΝΕΛ για το νομοσχέδιο με αποτέλεσμα να απαντήσει ο κ. Κόκκαλης:

«Δεν είμαστε ομοφοβικοί, σεβόμαστε τα δικαιώματα αρκεί να μην παραβλάπτουν τα δικαιώματα άλλων. Η οικογένεια προστατεύεται από το ελληνικό σύνταγμα ,προστατεύει τη μάνα και το παιδί».

Ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επέμεινε και χαρακτήρισε «σφόδρα ομοφοβική» αυτή τη φορά την τοποθέτηση του εισηγητή των ΑΝΕΛ, για να της ανταπαντήσει ο κ. Κόκκαλης: «Δεν ξέρετε νομικά κυρία Κατριβάνου»! Αφορμή οι παρατηρήσεις για το ζήτημα από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το�� ΟΗΕ.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε πάντως «τομή για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ ανέφερε ότι θέση του κυβερνώντος κόμματος παραμένει ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε από την πλευρά του ότι θα καταθέσει νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, αλλά διευκρίνισε ότι δεν αφορά την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια.

Στην ίδια συνεδρίαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης διευκρίνισε σχετικά με την πρόσφατη επίθεσή του με βαρείς χαρακτηρισμούς στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος ότι τα όσα είπε δεν αφορούσαν τους πολύτεκνους αλλά το ΔΣ και μόνο της ΑΣΠΕ. «Εγώ αναφέρθηκα κατά της επιστολής και όχι κατά των πολυτέκνων» υποστήριξε.

​​​​