​Ο ξαφνικός θάνατος του δημοσιογράφου Σταμάτη Ασημένιου συγκλόνισε όχι μόνο την οικογένεια του και τον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και την Βουλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει ότι ο Σταμάτης Ασημένιος εργάστηκε επί σειρά ετών στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ενώ διετέλεσε και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Έσσεν.

«Η παρουσία του στα κοινωνικά κινήματα και τους θεσμούς τους ελληνισμού της διασποράς ήταν αξιοσημείωτη, καθώς διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ��μοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία (ΟΕΚ) και της Παγγερμανικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Ομοσπονδιών (BAGIV)», προσθέτει η Κουμουνδούρου, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συγκλονισμένοι και στη ΝΔ

Και από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε συλλυπητήρια ανακοίνωση για το ξαφνικό τέλος του Σταμάτη Ασημένιου.

«Εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του Σταμάτη Ασημένιου, του δημοσιογράφου που τίμησε το λειτούργημά του, αλλά και την Ελλάδα, με τον άμεμπτο χαρακτήρα, το ήθος, την αξιοπρέπεια, αλλά και την αντικειμενικότητά του στην ενημέρωση. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινά και ��γκάρδια συλλυπητήρια μας», τονίζει η ανακοίνωση.