​Με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

2433414.jpg

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για μια κρίσιμη περίοδο στη Μέση Ανατολή, που χαρακτηρίζεται από σημαντικά γεγονότα με επιπτώσεις όχι μόνο στην ίδια την περιοχή, αλλά σε όλο τον κόσμο, όπως είναι το προσφυγικό και η τρομοκρατία.

2433417.jpg

«Το προσφυγικό θα το αντιμετωπίσουμε με τον τρόπο που ταιριάζει στον πολιτισμό μας, όπως τους τρομοκράτες, προς τους οποίους είμαστε αποφασισμένοι και αμείλικτοι», είπε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία που, όπως είπε, «είναι η πηγή του κακού».

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε επίσης τις θέσεις της Ελλάδας για το Παλαιστινιακό, τονίζοντας ότι η Μέση Ανατολή δεν πρόκειται να βρει την ειρήνη αν δε λυθεί αυτό το ζήτημα, ενώ υπογράμμισε και τις διαχρονικές θέσεις της χώρας μας για μια λύση που θα ανταποκρίνεται στο διεθνές δίκαιο με τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους που θα είναι κυρίαρχο, ανεξάρτητο και με εδαφική ακεραιότητα.

2433456.jpg

Όπως τόνισε, το νέο κράτος που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να είναι ένα κράτος βιώσιμο.

Στις 14:30 ο κ. Αμπάς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών και εν συνεχεία οι κ. Τσίπρας και Αμπάς θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Παλαιστίνης θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

2433460.jpg

Την Τρίτη το πρωί ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σώματος, Νίκο Βούτση και στη συνέχεια θα απευθύνει ομιλία στην αίθουσα της Γερουσίας.

2433410.jpg

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.