​Δύο θετικά μηνύματα από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ προέκυψαν σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Κύρτσο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Το πρώτο μήνυμα είναι η μεγάλη συμμετοχή. Εμείς που είμαστε στελέχη της ΝΔ πολλές φορές αμφιβάλλουμε για την προοπτική μας, ακόμα και για την ουσιαστική πολιτική ύπαρξη της ΝΔ. Ο κόσμος φαίνεται πιο αποφασισμένος από εμάς και αυτό είναι ένα πολύ καλό μήνυμα, δηλαδή μας ενθαρρύνει και μας δεσμεύει κιόλας», είπε ο κ. Κύρτσος και συνέχισε:

«Το δεύτερο πολύ θετικό είναι ότι επικράτησαν δύο υποψήφιοι που κινούνται στον χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς. Καταγράφεται αυτό και στις δημοσκοπήσεις, ο κόσμος θέλει τη ΝΔ κεντροδεξιά και να κάνει ανοίγματα προς το κέντρο, με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε ως κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς κάνει διάφορες μετακινήσεις, με τον καλό ή τον κακό τρόπο, πάει προς την ευρύτερη αριστερά, ενδεχομένως στο μέλλον θα είναι και την κεντροαριστερά. Άρα, έχουμε και συμμετοχή και σωστή πολιτική τοποθέτηση του χώρου της ΝΔ».

Τέλος ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, εκτίμησε πως ο Κ. Μητσοτάκης θα επικρατήσει με άνεση στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 10 Ιανουαρίου.