​Την άποψη ότι στις 10 Ιανουαρίου το κοντέρ μηδενίζει και ξεκινά μια νέα εκλογική μάχη από την αρχή εξέφρασε η ��ουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία προεκλογικά είχε εκφράσει τη στήριξή της στον Α. Τζιτζικώστα.

Όσον αφορά στο τι έφταιξε και ο κ. Τζιτζικώστας τερμάτισε τελικά τρίτος στην κούρσα της διαδοχής, η κα. Ασημακοπούλου είπε:

«Αυτό είναι μία μεγάλη κουβέντα. Θα μπορούσα να σας πω πολλούς λόγους για τους οποίους ο κ. Τζιτζικώστας κατετάγη τρίτος. Θα μπορούσα να εστιάσω στο εξωκοινοβουλευτικό, θα μπορούσα να μιλήσω για το ότι είχε αντιπάλους στο λεκανοπέδιο με μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, όλα αυτά θα μπορούσα να τα πω, αλλά η ουσία είναι ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα. Και παρ’ ότι προφανώς αυτή ήταν η προτίμησή μου είμαι πολύ χαρούμενη γενικότερα για τη ΝΔ για τη μεγάλη συμμετοχή, για το ότι εστάλη ένα μήνυμα ότι είμαστε μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Τέλος για τον δεύτερο γύρο και αν η ίδια θα στηρίξει κάποιον από τους δύο υποψηφίους, η κα Ασημακοπούλου δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά της και αρκέστηκε να πει:

«Έχω πει ότι είτε παίρνει κάποιος θέση δημόσια είτε δεν παίρνει, κατά συνείδηση αυτό είναι απολύτως θεμιτό και σεβαστό. Γενικώς τείνω στο να παίρνω θέση. Προφανώς η βάση θα εκφραστεί εκ νέου. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι αρχίζουμε από το μηδέν στη δεύτερη αναμέτρηση. Όποιοι κι αν είναι οι συσχετισμοί».