Την ανάδειξή του στη δεύτερη θέση αλλά και τη διεξαγωγή του β΄ γύρου των εκλογών, όπως προβλέπεται, στις 10 Ιανουαρίου προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του λίγο πριν τις 00.30 τα μεσάνυχτα.
Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους 400.000 πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο «γαλάζιο κάλεσμα» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Τους ευχαριστώ από καρδιάς, μας έδωσαν οξυγόνο».
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ ενώθηκαν με νέους φίλους του κόμματος και έστειλαν το μήνυμα «να ξανακάνουμε τη ΝΔ τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση και να γίνουμε το συντομότερο δυνατό αξιόπιστη κυβερνητική λύση».
«Έστειλαν, όμως, και ισχυρό μήνυμα στην ανίκανη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα, την οικονομία σε καταστροφή και την κοινωνία σε μαζική ανεργία και φτωχοποίηση. Ο κ. Τσίπρας κατάλαβε σήμερα ότι η κοινωνία δεν ανέχεται τα ψέματα και την αναξιοπιστία του» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για ρεύμα δημιουργικής ανανέωσης που θα είναι νικηφόρο στις 10 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι «θα είναι μια άλλη εκλογή».
«Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες που προσήλθατε στις κάλπες, ανεξάρτητα με το ποιο τιμήσατε με την ψήφο σας. Σας καλώ να εν��σουμε τις δυνάμεις στις 10 Ιανουαρίου για μια νέα εποχή στη ΝΔ. Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μια νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα» κατέληξε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.