​Στις 7 το πρωί τις Κυριακής άνοιξαν οι κάλπες για τους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι οποίοι θα εκλέξουν το νέο Πρόεδρο του κόμματος. Η εκλογική διαδικασία, η οποία διεξάγεται ομαλά μέχρι στιγμής, θα κρατήσει έως τις 7 το απόγευμα.

258.jpg

Από τους πρώτους που ψήφισαν ήταν ο Γιάννης Πλακιωτάκης στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, ο Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

283.jpg

«Είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές της Κυριακής θα στεφθούν από επιτυχία και η Νέα Δημοκρατία, από αυτή τη διαδικασία, θα βγει πιο ενωμένη και πιο δυνατή. Καλώ τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να προσέλθουν μαζικά στις εκλογές της Κυριακής, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν όλοι και θα εκπληρώσουν το χρέος τους, απέναντι στην Παράταξη και την ιστορία μας» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης.

2204.jpg
Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, μπορούν να μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, εφόσον βέβαια είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ψηφοφόρων του υπουργείου Εσωτερικών.

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, και με την καταβολή 3 ευρώ, ως κόστος εγγραφής – συμμετοχής, θα επιλέξουν έναν από τους τέσσερις υποψηφίους.
Σημειώνεται, πως ��σοι ψηφίσουν θα συμπληρώσουν και θα υπογράψουν αίτηση με την οποία θα εγγράφονται ως μέλη της ΝΔ.
32286.jpg
Τα δεδομένα θα παραμείνουν για ένα 48ωρο στους servers της Vodafone και στη συνέχεια, όπως προβλέπει ο νόμος θα καταστραφούν. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά, θα τα πάρει και η ΝΔ για να δημιουργηθούν και επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.
Σχετικά με το δεύτερο γύρο
Αν κανείς από τέσσερις υποψήφιους δεν εξασφαλίσει το 50% των ψήφων, τότε, όπως ορ��ζει το καταστατικό της ΝΔ, θα υπάρξει δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψήφιους, εκτός εάν ο δεύτερος παραιτηθεί, ειδικά στην περίπτωση που η διαφορά από τον πρώτο είναι πολύ μεγάλη.
Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και σ’ αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν μόνο όσοι ψηφίσουν και την Κυριακή, οι οποίοι θα πρέπει να πάνε στα ίδια ακριβώς εκλογικά κέντρα όπως και στον πρώτο γύρο για να ψηφίσουν.
Tα μηνύματα των υποψηφίων στα social media
Tα δικά τους μηνύματα μέσω των λογαριασμών τους σε facebook και Twitter έστειλαν οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διαμήνυσε την προοπτική "να χτίσουμε μαζί την αυριανή Νέα Δημοκρατία", ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε "να κάνουμε τη ΝΔ ξανά μεγάλη".
μειμαρ.jpg
τζιζτ.jpg

Οι "πρωινοί" κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης έστειλαν τα μηνύματα τους μέσω Twitter. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι "παίρνετε τις τύχες της ΝΔ στα χέρια σας", και κάλεσε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει. Από την άλλη ο Άδωνις Γεωργιάδης, με χαρούμενη διάθεση, έγραψε "Πάμε γερά" και καλημέρισε το κοινό του με το τραγούδι "The Time is now".
μητσο.jpg

αδωνις.jpg