Στη σκιά των σεναρίων και των δημοσιευμάτων που μιλούν για επιστροφή του Κώστα Καραμανλή πραγματοποιούνται αύριο οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.
Στον κυριακάτικο τύπο τα σχετικά δημοσιεύματα κυριαρχούν. «ΈΡΧΕΤΑΙ; Σενάρια επιστροφής του Κώστα Καραμανλή» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η RealNews, σύμφωνα με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις να ηγηθεί ξανά της ΝΔ ή να ιδρύσει νέο κεντροδεξιό κόμμα.
real.jpg
Και όλα αυτά μετά την αποκάλυψη των τελευταίων ημερών για τη συνομιλία Καραμανλή-Τσίπρα το καλοκαίρι. Σύμφωνα μάλιστα με το Έθνος της Κυριακής σε εκείνο το τηλεφώνημα είχαν τον εξής διάλογο:
Καραμανλής: Η χώρα κρέμεται από μια κλωστή. Να έχεις στο μυαλό σου μόνο την Ελλάδα
Τσίπρας: Έτσι κι αλλιώς είναι πάντα στο μυαλό μου οι Έλληνες και κυρίως οι πιο αδύναμοι. Δίνω και θα συνεχίσω να δίνω μάχες γι΄ αυτούς. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου και θα βγάλω το φίδι από την τρύπα.
Σύμφωνα, εξάλλου, με τη Real News, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρωζώνης και πως πρέπει να κάνει το εθνικό του χρέος, λαμβάνοντας δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις. Μάλιστα, τον είχε διαβεβαιώσει πως η ΝΔ θα στηρίξει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και πως θα ψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή.
«Με τόνωσε» είχε πει με νόημα ο κ. Τσίπρας μετά το τηλεφώνημα του Κώστα Καραμανλή.
«Όχι» σε οικουμενική, «ναι» σε εθνική συνεννόηση οι θέσεις Καραμανλή
Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα επίσης με τη RealNews, τόνισε σε συνομιλητή του ότι θεσμικά μιλά με όλους, ασκεί κριτική στα λάθη της κυβέρνησης και παρεμβαίνει θεσμικά όταν πρόκειται για εθνικά θέματα ενώ παράλληλα:
- είναι αντίθετος με το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης
- λέει όχι σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
- και τονίζει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στα εθνικά θέματα.