​Στο «κάδρο» ως τη μοναδική εναλλακτική λύση έχουν τον Κώστα Καραμανλή οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι οποίοι παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, χαρακτήρισε δημοσίως τον πρώην Πρωθυπουργό «χρυσή εφεδρεία».

Οι πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Tα Παραπολιτικά”, ότι σε περίπτωση που ο Κώστας Καραμανλής δεχόταν πιέσεις από τους Ευρωπαίους, θα ήταν διατεθειμένος να αναλάβει, όπως τους έχει διαμηνύσει, κάτω από συγκεκριμένους όρους, που θ�� συνιστούσαν τα «όπλα» που θα του παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μία υπ’ αυτόν οικουμενική κυβέρνηση.

Οι όροι αυτοί, τους οποίους φαίνεται να είχε συζητήσει και σε προηγούμενες σχετικές βολιδοσκοπήσεις είναι:
1. Να υπάρξει δεσμευτική πρόβλεψη για τη μείωση του χρέους
2. Να υπάρξει επαρκής χρηματοδοτική ροή, για να τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξη της χώρας
3. Να βοηθήσουν στην είσοδο ξένων επενδυτών στη χώρα
4. Να έχει τη δυνατότητα ενός ευνοϊκού φορολογικού συστήματος σε τομείς συγκεκριμένων επενδύσεων, ώστε να προσελκυσθούν για τις επενδύσεις αυτές ξένα κεφάλαια
5. Οι όποιες μεταρρυθμίσεις θα τελούν σε εκκρεμότητα – και θα προωθούνταν με δική του δέσμευση- να έχουν ένα χρονικό περιθώριο εφαρμογής ώστε να μπορέσει να τις αντέξει η ελληνική κοινωνία.

6. Να επιτραπούν υπό συγκεκριμένους όρους, φορολογικές ελαφρύνσεις σε ορισμένες τάξεις, αφού και ο ΟΟΣΑ διαπίστωσε ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.

Η απαίτη��η αυτών των όρων προσβλέπει στην «καταπράυνση» της δύσκολης κατάστασης στην οποία υπόκειται η κοινωνία με τις εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις, μέχρις ότου η συγκεκριμένη διακυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, οι Βρυξέλλες επιλέγουν Καραμανλή με βαριά καρδιά, γιατί ξέρουν πως «δεν είναι του χεριού» τους και ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να είναι σε δίλημμα, καθώς από τη μία θέλει να συμβάλλει στη διάσωση ��ου κόμματός του, αλλά από την άλλη δεν επιθυμεί να αναμορφώσει ένα κόμμα με τα υλικά του παρελθόντος.