Με παρέμβαση δια συνεργατών του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλης επιβεβαίωσε ότι το καλοκαίρι είχε μιλήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύπτοντας ότι αντικείμενο της συνομιλίας ήταν η διαπραγμάτευση και η παραμονή μας στο ευρώ. Για την επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε χθες ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος.

Συγκεκριμένα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού έγινε γνωστό ότι οι κ.κ. Καραμανλής και Τσίπρας μίλησαν τον περασμένο Ιούλιο πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους, όταν κρεμόταν από μία κλωστή η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Πρόκειται για μία συνομιλία το βράδυ της 10ης Ιουλίου, πριν την αναχώρηση του κ. Τσίπρα για Βρυξέλλες για τη διαπραγμάτευση. Έγινε με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού αργά το βράδυ. Ο κ. Καραμανλής είπε στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να κάνει το χρέος του και να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

«Την ώρα που καιγόταν η χώρα το άπειρο παιδί πήρε τη γνώμη του έμπειρου και η χώρα έμεινε στην Ευρώπη» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποκλείοντας κάθε περίπτωση συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αν, λοιπόν, η χώρα πηγαίνει στα βράχια και ο κ. Τσίπρας θέλει τη γνώμη του κ. Καραμανλή, καλά έκανε. Και αν ο κ. Καραμανλής τον επηρέασε, ακόμα καλύτερα για τη χώρα» τόνισε.

Χωρίς να μιλήσει πάντως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, όλοι ασχολούνται μαζί του!

«Θεωρώ ότι ο κ. Καραμανλής πονάει και αγαπάει πολύ τη Νέα Δημοκρατία, όμως, το Κόμμα δεν πρέπει να έχει και δεν έχει βασικό μέτοχο. Δεν είναι δυνατόν η προσωπική σχέση να υποκαθιστά την αξιοκρατία» υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Ξέρετε ότι μιλάω πολύ συχνά με τον Κώστα Καραμανλή και έχουμε μια σχέση πολύ κοντινή. Ποτέ μου, όμως, όταν μίλησα μαζί του ούτε το ανακοίνωσα ούτε δημοσίευσα το περιεχόμενο των συζητήσεών μας, διότι ακριβώς προστατεύω τον Κώστα Καραμανλή και δεν τον εκθέτω» δήλωσε ο Α. Τζιτζικώστας.

Με επιτυχία έγινε πάντως σήμερα τεστ της εταιρείας χωρίς προβλήματα με τη φόρτωση του λογισμικού στη Συγγρού, ενώ Πλακιωτάκης και Τραγάκης δήλωσαν βέβαιοι ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν ομαλά.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα μπορούν να ψηφίσουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο σε όλη τη χώρα και πληρώνοντας αντίτιμο 3 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής είναι πιθανό να ανακοινωθεί αποτέλεσμα.

​​