Να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών από τα funds - «κοράκια» ζήτησε από το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, στη συνάντηση που είχε μαζί του, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα μετά τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια για να μην καταλήξουν στα χέρια των ξένων funds, τα κοράκια, όπως συνήθιζε να λέει ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε να μην υπάρχει επέκταση της ρύθμισης αυτής για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Δεν πρέπει να υπάρχουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Πρέπει να προστατευτούν τα νοικοκυριά».

Στην ίδια συνάντηση η κ. Γεννηματά έθεσε το ζήτημα της επιβίωσης και εξυγίανσης των ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να προστατευθούν και οι θέσεις των εργαζομένων.

Κάλεσε επίσης τους τραπεζίτες να μην συνδέσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών με ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και να χρηματοδοτήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μειώνοντας τις προμήθειες από τις ηλεκτρονικές πληρωμές, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υποφέρουν από τα capital controls.