​Για ένα διήμερο με «θετικές αποφάσεις» για τις θέσεις της Ελλάδας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

si.jpg

«Η Ελλάδα, μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς, θα έλεγα, ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες, και πετυχαίνει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο, όμως, και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα το 2016, σε αντίθεση με το 2015, να είναι χρονιά μεγάλων ανατροπών και αλλαγών, ώστε η γηραιά ήπειρος να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες.

«Η χρονιά που φεύγει ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά γι�� την Ευρώπη. Μια χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, νομίζω ότι βάλαμε κι εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, αλλαγή κατεύθυνσης. Ελπίζω και εύχομαι αυτό το μπόλι να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά, τα επόμενα χρόνια. Αλλά ιδιαίτερα ελπίζω η επόμενη χρονιά – μετά από την προηγούμενη που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων – να είναι χρονιά των μεγάλων ανατροπών και αλλαγών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση, προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

si2.jpg

Κλείνοντας ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και καλή χρονιά, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους δημοσιογράφους που ενημερώνουν τον κόσμο σε κρίσιμες.