​Το χαρτί του… Κ. Καραμανλή χρησιμοποιεί ξανά ο Β. Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στα Νέα, με στόχο να συσπειρώσει τον κεντροδεξιό πυρήνα των ψηφοφόρων και να πιέσει ακόμα περισσότερο τους συνυποψηφίους του, δύο μέρες πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ.

«Το καραμανλικό DNA της Νέας Δημοκρατίας μάς εμπνέει όλους», δηλώνει σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης, δίνοντας έτσι έμφαση στο κεντροδεξιό πολιτικό στίγμα της ΝΔ.

Όσον αφορά στην αντιπολίτευση που θα ασκήσει στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που θα είναι εκείνος ο νέος πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης υπογραμμίζει ότι η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση θα ενεργήσει «με σύνεση, μέτρο και λογική, χωρίς λαϊκισμούς και ακρότητες».

«Στηρίζουμε καθετί το θετικό και προσπαθούμε να διορθώσουμε καθετί το αρνητικό και αν δεν το καταφέρουμε το καταψηφίζουμε», λέει για μια ακόμα φορά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, διαφοροποιώντας τη στάση του από εκείνη των συνυποψηφίων του που έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε συναίνεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της ΝΔ μετά το φιάσκο των εκλογών, απαντά ότι η ενέργειά του αυτή συνέβαλε τα μέγιστα στη διατήρηση της συνοχής του κόμματος, ενώ αναφερόμενος στον αντίπαλό του Α. Τζιτζικώστα επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος δίνει μάχη ιδεών, χαρακτηρίζοντας διχαστικό το δίλημμα «νέος ή παλιός».

Τέλος, εκφράζει την εκτίμησή του ότι η διαδικασί�� αυτή τη φορά θα είναι επιτυχής και η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί χωρίς παρατράγουδα.