Επιμένει η κυβέρνηση και με νέο, βραδινό, ενημερωτικό της σημείωμα ότι το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα κατατέθηκε πριν την αξιολόγηση προκειμένου να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα στην διαπραγμάτευση και ότι δεν επιχειρεί να κρύψει τίποτα α��ό κανέναν, ενώ διαψεύδει ότι δεν ήταν κοστολογημένο το πρόγραμμα.

Υποστηρίζει επίσης ότι το νομοσχέδιο προωθήθηκε με την διαδικασία του επείγοντος επειδή αντιμετωπίζει ανθρωπιστικά θέματα.

«Τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκαν χτες ότι δεν υπάρχει κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τo ΓΛΚ χωρίζει τις διατάξεις σε διατάξεις κοστολογημένες, σε διατάξεις που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και σε διατάξεις που δεν μπορούν να κοστολογηθούν πριν την εφαρμογή τους (π.χ. η διασύνδεση των Ληξιαρχείων της χώρας μεταξύ τους)» υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Προσθέτει ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση, το κόστος του νομοσχεδίου είναι εξαιρετικά χαμηλό. «Περίπου 100 εκ. ευρώ με κονδύλια που έχουν διατεθεί ήδη για τον σκοπό αυτό και μεταφέρονται στο επόμενο έτος. Σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζονται οι προϋπολογισμοί των εμπλεκόμενων υπουργείων. Η αντίδραση των τριών κομμάτων της Αντιπολίτευσης ήταν προσχηματική, προκειμένου να αποφύγουν να ψηφίσουν τις σχετικές διατάξεις» υποστηρίζει.

Αναφέρει ακόμα ότι οι θεσμοί το μόνο που ζήτησαν είναι περισσότερο χρόνο, προκειμένου να ενημερωθούν πάνω στο νομοσχέδιο. «Το εύλογο ερώτημα είναι αν θα είχε προκύψει αυτό το ζήτημα αν τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είχαν δημιουργήσει όλο αυτό τον θόρυβο γύρω από το θέμα» προσθέτουν στο ενημερωτικό σημείωμα κυβερνητικές πηγές και καταλήγουν:

«Το νομοσχέδιο δεν αποσύρεται. Αποφασίστηκε απλώς να μην προωθηθεί ως επείγον αλλά με την κανονική διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει έδαφος για αμφισβητήσεις. Έτσι η συζήτησή του θα συνεχιστε�� κανονικά στις αρχές του επόμενου έτους».

​​