Επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης κατά της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, επειδή με επιστολή της εξέφρασε την αντίθεσή στην επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια, τους απεχθάνομαι, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Την οργή του βουλευτή προκάλεσε η αναφορά στην επιστολή ότι «η ΑΣΠΕ δεν απορρίπτει από την κοινωνία τα άτομα εκείνα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και ενδεχομένως και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τα οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική απ' αυτή των φυσιολογικών ανθρώπων εξαιτίας της γενετήσιας διαστροφής τους».

Ο ίδιος σχολίασε σε έντονο ύφος ότι «οι κύριοι αυτοί μετά από μια εβδομάδα μας καλούν να κάνουμε το ρουσφετάκι τους για το επίδομα γάμου» και πρόσθεσε: «Οι κύριοι αυτοί είναι φορέας με τον οποίο εμείς θα συνδιαλλαγούμε».

Στο κείμενο της επιστολής της η Συνομοσπονδία Πολυτέκνων υπενθύμιζε ότι εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις 250.000 και πλέον πολύτεκνες οικογένειες και χαρακτήριζε μεταξύ άλλων «επονείδιστο» το νομοσχέδιο του «Συμφώνου Συμβίωσης» του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Με το νομοσχέδιο αυτό ολοκληρώνεται θεσμικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας, φαλκιδεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και απενοχοποιείται η παράχρηση των σωματικών οργάνων του ανθρώπινου είδους και επιχειρείται να μεταβληθεί ο εν τιμή δημιουργηθείς άνθρωπος σε βοσκηματώδη ύπαρξη» ανέφερε επίσης στην επιστολή της.